Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan-makan sempena bday mak dan fadlyshah

bismillah

lama betul x mkn2 dgn family sentul
susah betul nak berkumoul adik beradik skrg ni
aku ok je..tp nak dok pakat gi mkn
nak cari tempat buakan susah
tp byk sgt nak bangkang....
tp alhamdulillah.... dpt jugak kumpul
dari byk2 tempat cadang...
alih2 ke pizza hut sentul je
xpe...yg penting dpt raikan mak dan ali
emak..kesayangan ku
xlupa juga adik bongsu ku sorang ni
xpernah lokek...xpernah tolak kalau mintak tlg...

along n manja taja kek SR utk ali n mak


eh ada nama Aali Merza kat situ,..
tu utk anak adik aku nuyun yg baje lahir 30 Oktober lepas




with my family

sementara tunggu adik2 lain yg belum dtg

agak2 semua dah dtg n makanan lom sampai..
moh le kita potong kek dulu

aira anak manja yg nyanyi
berday utk nenek..tp nyanyi hepi bday atuk??
haha..budak2 kan...


dari kiri depan sekali fadlisyah, nuyun, marwan (suami nuyun) yg berbungkus tu aali merza)
then along
dari kanan depan sekali aufa (anak manja), manja, aku, laki aku irwan dan imran




eh..angle lain lak..leh nampak semua..
mak, syafiqah, along, marwan n nuyun, abah, aira, aufa, manja, aku, irfan, wan n imran

kami adik beradik dgn mak



dah abis mkn dah masa ni...
manja n mak n aufa

iti dan mak

dan last skali kami 5 beradik perempuan n fadlisyah
sayang mak n alisyah


counting the day...

dah lama x camping ni...
sedang mengira hari...
tiap2 hari sibuk followup dgn student semak check list
insyaallah hujung minggu ni nak gi camping di jempol...

part paling xleh menahan nak mengangkut kawah dan tong gas tu...


ok dah....

terima kasih teacher Kuhar

assalammualaikum...
lama betul x bersiaran
bertambah dah hujung2 tahun...
kerja2 opis buat aku stress...
aduhai..

ok..aku nak abadikan kenangan anak2 bertuisyen dgn cikgu math n BI mereka
10 bulan dia ajar budak2..melayan kerenah mereka
terutama irfan yg sgt susah nak bg perhatian n kuat tido
dari bermula dgn kelas malam n tukar ke kelas siang
mmg anak2 aku jenis liat nak buat keje sekolah
xsuruh xbuat
ckgu pun jadi sakit jiwa
suruh speaking xmau...
sgt tahan cikgu kuhar ni
eceli teacher kuhar bknla cikgu betul
just student yg ambil A-Level di kolej swasta
cara dia ajar ok...
utk English byk improve utk anak2
cuma math mereka mash lemah dari segi pemahaman....
anyway...tq to teacher kuhar yg sudi mendidik anak2 saya
kenangan home tuisyen pada aku
sbb aku dr kecik membesar dgn belajar sendiri
xpernah merasa gi tuisyen...
mmg gigih belajar sendiri
bertuah anak2 skrg sbb parent bersusah payah nak diaorg pandai..
nak dgn xnak je nak belajar...
anyway....aku dulu memula dulu stress jugak dgn budak2
sbb diaorg jenis bukan ulat buku
syafiqah jenis yg xbape focus n agak suka berangan
result pun so-so je...
irfan lak.... dia cerdik tp sama jgak xfocus n ikut mood
mmg kuat tido kat sekolah...
lama2 skrg aku cuba pahamkan diaorg ni...
jenis kalau belajar pun xleh push2,...
kalau x lagi susah nak masuk...
apa2 pun....kita sebagai parent boleh guide n bg tunjukajar...

so..utk teacher kuhar...
aku bg dia cenderahati sebuah mug   tupperware
mug limited edition ni...
n sebuah bekas air...
skrg cikgu kuhar dah sambung beljar amik kursus medic
semoga cikgu berjaya dalam apa jua yg cikgu ceburi...
terima kasih kerana sudi mendidik anak2 saya...





utk final exam....
alhamdulillah english irfan mmg sgt improved...
syfiqah pun ok..

cuma math masih lg lemah...
xpela kena byk latihan....



aktiviti cuti sekolah yg pertama

assalammualaikum...
amacam cuti sekolah?
dah abis minggu pertama cuti
kata org.... kali ni cuti agak pendek...
entah la...aku rasa sama je..
lega sbb xde pikir nak basuh n iron bj sekolah melambak2 tiap2 minggu
tp anak2 ada rmh.... berkecah la sikit rmh...
memula planning nak suruh dorang dok rmh je...
tp memasing buat muka sedih kata bosan dok rmh
alih2 byr jugak la kat taska duit...
so dorang dok taska je...
kalau dok rmh... penat sikit kot aku sbb kena masak sarapan n lunch utk dorang
plus dorang dok rmh asyik tgk tv n mkn..
mmg blk rmh berkecahla...
dok taska bayk aktiviti yg taska plan nak buat...
ada memasak..ada menanam, ada workart dan riadah...
xla dorang bosan

ok...part bercuti...hmmm
rasanya xkemana kot...
tp kalau jd maybe ke fraser hill je utk penutup tirai 2016
kalau tgk blk aktiviti jjcm n cuti2 malaysia thn 2016 ni... 
mmg berjalan sakan budak2...
awal thn aritu dah gi ke pulau pangkor
tgh tahun cuti sekolah ke gambang resort & waterpark
then cuti sekolah bln 9 ke pulau langkawi
so penutup nnt naik bukit ke fraserhill..insyaallah

jadi sementara nak tunggu gi jln2...
kita buat aktiviti mingguan dulu
cuti sekolah dimulakan dgn aktiviti tgk wayang..haha


kami tgk citer fantastic beast


serius mmg best citer ni....
kami tgk kat ioi mall putrajaya


xketinggalan,,,skrg kat GSC ada popcorn cheese...
merasa la jugak popcorn cheese tu n sedap la jugak

abis tgk wayang sesi membeli hadiah
papa ckp sapa dpt markah top 10 n 80% ke atas...
papa bg hadiah....
kami xde la prussre sgt anak2...
mcm irfan alhamdulillah.... xle tinggi mana markah..average 80% total marks
syfqiqah agak payah nak score dgn silibus KSSR baru ni
tp dia dpt top 10 dlm kelas n alhamdulillah dpt naik ke kelas depan...
imran mmg superb best....
total markah 95% average...
jadi.... semua layak dpt hadiah


sesi beli hadiah kat toys r us ioi mall putrajaya
memula adik imran mmg sebut nak menan power rangers...
dia amik pistol dinasour...harga xde memula
lepas scan sekali tgk Rm268 ko
suruh dia letak balik...haha
nasib baik xnangis

kakak lak.....dah besar mcm ni kami lebih suka dia bl board game je
dia pilih uno stacko




tu papa penasihat utama..
mama snap gmabar je...xberani ckp byk...sbb bkn mama belanja
abang lak..
dah bertahun ckp nak kete remote
bila dah belikan abg...risau adik nangis n berebut dgn abang
last suruh dedua amik kete control tu
puas hati
tq papa


sebelum balik...
kita alas perut mkn pizza hut mama belanja

abis aktiviti utk cuti minggu pertama....
daa

majlis perpisahan guru kelas irfan dan ramah mesra ibubapa kelas 1 utm

25hb november 2016 lepas..
atas inisiatif ibubapa pelajar kelas 1 UTM..
Kelas irfan sebenarnya...
byk kali dah para ibu khususnya rancang nak buat mkn2...
since raya yg lepas tp xkesampaian..
kebetulan guru kelas 1 UTM cikgu Nurhana Firhani akan bertukar sekolah...
jadi si ibu2 ni bersungguh nak buat majlis
aku ok je memandangkan guru kelas irfan cikgu nurhana ni adalah anak bekas staf PKU...mak cikgu nurhana ni ketua jururawat di PKU...Sr. Nahariah
dah arwah dah Sr. Nahariah ni
xsalah di tahun akhir persaraan arwah ms umur 59 thn..arwah disahkan mengidap kanser ...tp lama juga arwah survive
almost 5thn...
cikgu nurhana ni aku kenal since dia sekolah rendah..
msk sekolah menengah..
then sambung bljr di maktab perguruan di terengganu..then posting mengajar di SKTU
Dah 3 tahun xsalah dia mengajar di sktu.
this year kebetulan dia jadi guru kelas irfan
dia ajar math

majlis ni berasaskan pot luck
meriah dgn makanan ko



buat di pejabat zhulian bandar putra permai di pinggiran putra
kebetulan sorang parent ni mmg aktif zhulian


siap ada produk promosi la kejap oleh owner zhulian bndr putra permai ni

ada persembahan oleh anak2 1utm

dan last sekali sedikit ucapan ringkas ibu bapa dan cikgu nurhana sendiri


siap ada sponsor kek sampai 2 bijik ko

last dari aku n irfan
tq cikgu...semoga gembira di sekolah baru di bukit mahkota kajang..

bersama ibu2 yg hadir...punyerlah ramai bergambar
tp gmbr dapat separuh...
aku pun xmsk frame...
sabar jelah...
daa




Related Posts with Thumbnails