Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah durian

bismillah....
hi semua....
kisah durian...yummy...sedap bg penggemar durian
tgh musim kan?
kalau nak bl tepi jalan pikir byk kali kot sbb mahal betul
musang king mmg berastus harganya
even duriam kampung biasa...
selonggok 3 bijik pun cecah rm30...
sebijik rm10 ko....
kalau dia kita timbang kati...
cecah sebijik durian kampung kat 18 ke rm20....

aku ni mmh minat durian...
suka mkn tp bukan la fanatic durian
kalau org giler durian ni ko bg dia 10 bijik durian...dia boleh mkn gitew je smapai 5 bijik kan
aku bkn cenggini...
aku suka mkn durian to x memilih...
ko bg durian kg sku mkn...ko bg durian musang king pun aku mkn...
janji durian tu manis.😋😋😋

pastu aku xreti hadap durian mkn sampai sebijik sekali mkn...
aku jenis mkn 3 ulas dah serender
cepat rasa muak
pada aku asal dpt mkn durian hilang rasa ketagih..haha


so....kisah pasal durian ni jugak...
pak mertua aku ada kebun kat perak
dulu aku pernah up citer aku gi kutip dorian kat dusun trolak bapa mertua aku
ms memula bapa bl dusun tu....haail dia mmg xputus2...
bapa mmg bg je sapa2 nak mkn durian gi kebun n kutip sendiri
since awal2 durian guvur tu adik ipar aku bergilir2 ajak family mertua n kwn2 gi kebun....
aku lak sabtu ahad sibuk jela madang...huhu
ibu n bapa kata nak mkn durian kena gi ambil sendiri..jwbnya mmg xmerasa la

entah mcmmana hari aku gi camping tu  tetiba mak mertua call hubby ajak gi kebun....
aku mmg xdpt ikut la....
so hubby gi dgn imran n ibu n bapa dia

kata hubby byk durian dah gugur....
pokok musang king bapa ada 2 btg je...
tp tupai lg cekap mkn durian...
tupai pilih musang king je...abis ditebuknya

arini ms gi merasa la aku 2 bijik durian musang king n 2 bijik durian d24
si imran peneman dok gi dusun...
mcm nak gi mall lagaknya

antara durian yg dikutip...
byk la jugak dptnya


imran dgn musang king khas utk mama...😊😊😁

ada jugak rambutan, mister dan langsat
tp hubby bwk blk rambutan n durian je

ptg tu kat depan pintu aku bukak durian
bau dia..masyaalalh harum semerbak 1 rmh
irfan mkn 2 ulas..kakak mkn 3 ulas...
aku mkn 5 ulas gak la...
setiap 1 bijik aku rasa
baki tu xlarat mkn ko
apalagi...masuk tupperware la




puas tgk durian ni...
yg d24 mmg sepangsa dia seulas je....
isi tebal
yg musiang king kuning n manis kelat2 gitew...
penuh isi...

hari selasa lepas amik durian d24 buat serawa mkn dgn pulut...
mmg terbaek....


ni ada baki lg dyrian nya...
sehari mkn seulas je...blk keje..
samaada time dinner tu aku mkn dgn nasi 
atau ratah mcm tu je 

Lama x beli seluar Levi baru

bismillah....
saje nak story mory...
kat 3 thn xganti seluar jeans baru...
since thn lepas dah raNcang nak gnati
tp xterbeli....
sekali haritu basuh seluar...
ms nak iron n gantung baru aku perasan jahitan seluar bawah peha dah tetas ko....
adehhh mmg masa utk ditukar la tu...
sedang elok lah aku mmg tgh plan nak bodek en laki aku....
sbb dia pun tgh plan nak beli seluar jeans baru....
org diet kan.... kat 8 inci dia dpt buang
dulu pakai jeans saiz 42...
dia ada hntr oter tp kata tailor seluar jeans boleh kecilkan x lebih 4 inci dari saiz asal...
last2 kena la bl seluar baru...
last month dia dah beli dah selai Levi's baru tapi saiz 36...
aku dah pesan beli je terus saiz 34 sbb dia masih lg dlm fasa diet
alih8 skrg turun lg saiz...
so dpt la aku bodek dia blkan sehelai sbb dia kena bl lgi selai seluar

kebetulan kat butik Levi's skrg tgh offer...
every 2 pcs item u get 15% less or buy 3 pcs get 20% off

cantik sgt la tu
last 3 month offer aku nampak dah jeans bootcut fav aku pakai warna hitam
delay punyer pasal..xde dah warna tu...
biasala levi's off season tu dia hntr ke outlet
so..yg tinggal warna biru ni je....
ni lepas test...
aku masih kekal pakai seluar saiz 29 je


lepas tu mintak potong la mcm biasa...
seluar yg ni mcm pelik la pulak...sbb potong dlm 2 inci je... 
standart panjang kaki 39 inci


akhirnya ...selai seluar aku...selai seluar hubby


tq my love....

tu pun xcukup lg.... aku dpt gak la pow jugak la 2 helai tudung airani ms sale members aritu


tuan tanah kedaung bergaya dgn tudung baru.... 
neway...tq my hubby.... 

kelas bsmm semester 1 2017/2018

sedikit catitan aktiviti kelas BSMM Pusat Koko Sesi 2017/2018
senang nak rujuk gambar2 nnt...
semester kali ni adik2 yg join bersemangat semua
tp lembah lembut alahai....
ni kelas aku buat 4.11.2017 yg lepas
seronok je tgk diaorg..





sempat la selfie sikit

'
belajar sekali balutan



xlupa ikatan dan angkutan mangsa utk patah kaki





dan sesi petang belajar CPR..
tajuk paling penting



kelas tamat jam 4 ptg 

servis aircond lama dan pasang aircond baru

hi semua...assalammualaikum
ya Allah..lamanya x update blog
rindu blog...rindu korang
sebulan ni aku betul2 sibuk dgn kerja

ok..ni kisah rmh...
saje buat catitan dlm blog...
at least boleh rujuk kalau tau tarikh...
kisah servis aircond lama di bilik master n pasang aircond baru di bilik anak
part aircond aku dah msk usia 11 thn lebih dah aku pakai...
aircond lama jenama panasonic tp mmg tahan...
since pasang ms memula kawin...
utk tempoh 11 thn aku br servis 3 kali termsk yg buat ni...haha
giler malas pangil org aircond
so aritu dah alang2 nak pasang aircond baru..servis la sekali aircond lama


kebetulan mmg dah x sejuk pun...
lepas servis..mantops ok...terus mengigil2 bila on..

ok..settle servis yg lama ms utk install aircond baru kat bilik budak2
aku risau nak letak aircond kat budak2 sbb diaorg ni kan ada mild asma
tp kalau time hari2 panas membahang...
pg aku bgn nak kejutkan dorang..kesian giler kot..
berpeluh2 dorang tido..
tu yg konun beli aircond baru tu..
tp bila dah beli ko simpan buat pekasam..haha

tarikh beli 22.08.2016 sekali  dgn seterika steam tefal...

ok...proses pasang aircond ni xsamapi 3jam pun..
kena tarik api sbb dulu ms buat rmh ni byk betul kitaorg jimat part wiring..
xbuat wiring aircond
boleh india ni pasang tinggi dr skirting lantai..aku sruh dia cabut balik n buat laluan wiring ni atas skriting lantai...

pasang back to back je kat tingkap ni

dah siap.... !!!!
horey..!!!!

1 tahun 2 bln kot beli xpasang2..
seronok budak2....
n imran pun seronok dah dpt diasingkan tido dr. bilik kitaorg
budak tu nak aircond je.. tu pasal mengemping dgn aku....
dah la tido ganas....
skrg tido lena sikit la aku sbb xde kaki naik atas muka time tgh tido kan...haha




Gambar kelas irfan

assalammualaikum....
kejap je dah msk bln11 kan
sikit lg nak abis tahun 2017

dlm bln 9 aritu sekolah ada buat sesi fotografi
last week cikgu hntr dah gambar kelas anak
comel je
dah bf duit utk bl dah...
this year aku bl dua2 jenis yg formal n in formal...
saje simpan utk  kenangan

jom tgk sample gmbar dia



Related Posts with Thumbnails